Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa. Z kaszą i mięsem to pełnowartościowy posiłek.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 512
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 264
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 512
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 264
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć. Kapustę pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę, seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w półplasterki. Warzywa przekładamy do garna, zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, majeranek. Gotujemy 20minut. P tym czasie dodajemy kaszę, gotujemy do jej miękkości. Następnie dodajemy mięso z cebulą, przecier pomidorowy i doprawiamy. Całość chwilę gotujemy, na koniec posypujemy koperkiem.