Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Składniki
Warzywa w zależności od ich rodzaju oczyść, obierz, pokrój w kosteczkę. W garnku zagotuj bulion. Dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz pokrojoną włoszczyznę. Gotuj razem kilka minut.
Grzyby umyj, pokrój w plasterki i podduś na maśle.
Do gotującego się bulionu wsyp makaron i gotuj 10 minut.
Dodaj podduszone grzyby. Gotuj, aż wszystkie będą miękkie.
Wlej śmietanę, stale mieszając. Dosyp sól i pieprz do smaku.
Rozlej zupę do talerzy i posyp ją posiekaną natką.Źródło: Telemax