Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zestawienie dietetyczne, ale jednocześnie bardzo interesujące. Zupa nabiera bardziej wyrazistego smaku za sprawą kolendry.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Ziemniaki, marchew i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie zalać 1/2 litra wody, gotować do miękkości (około 30 minut). Pod koniec gotowania dodać obrane, pokrojone w kostkę jabłko oraz przyprawy. Jeżeli warzywka są już miękkie, zupę odstawić do przestudzenia. Następnie zmiksować, jeżeli jest zbyt gęsta można dolać trochę wody (najlepiej od razu gotowanej). Przed podaniem podgrzać.
Smacznego.