Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa jarzynowa z klopsami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Kalafior umyj, podziel na różyczki. Kukurydzę odsącz, fasolkę umyj, pomidory pokrój w kostkę i przesmaż na maśle. Przygotowane warzywa wrzuć na gotujący się wywar.
W tym czasie przygotuj klopsiki: mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką tartą. Przypraw solą oraz czarnym pieprzem. Ulep zgrabne kulki i usmaż je na mocno rozgrzanym oleju.
Zupę zapraw śmietaną wymieszaną z wodą i mąką. Wrzuć usmażone klopsiki i gotuj całość ok. 10 minut na małym ogniu.
Czas: 45 min. 1 porcja = 300 kcalŹródło: Kurier TV