Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kalarepkowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Cebule obierz, pokrój w kostkę. Kalarepki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Masło stop w rondlu. Włóż cebule, zeszklij. Dodaj kalarepki, podsmaż. Wlej połowę bulionu, gotuj, aż kalarepki zmiękną.
Ziemniaki obierz, umyj. Dodaj do kalarepki, wlej pozostały bulion.
Gotuj do miękkości. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Przypraw do smaku
solą i pieprzem. Pod koniec gotowania zupę posyp świeżym, posiekanym koperkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie