Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kapuściana z pulpecikami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Cebule obierz, poszatkuj drobno, zeszklij na łyżce rozgrzanego oleju. Dodaj odciśniętą i lekko posiekaną kapustę kiszoną oraz wytrawne białe wino. Zalej bulionem. Gotuj 20 minut.
Paprykę oczyść, usuń nasiona. Miąższ pokrój na nieduże kawałki, dodaj do zupy na 5 min przed końcem gotowania. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, dodaj po 2 łyżki bułki tartej i ajwaru. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Uformuj z mięsa malutkie pulpety. Przesmaż je na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Dodaj do zupy razem z pokrojonymi drobno kabanosami. Gotuj całość jeszcze 3 minuty. Na koniec dopraw zupę majerankiem, cukrem, solą i pieprzem. Udekoruj świeżą bazylią.Źródło: Świat kobiety