Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ha ha a ja znowu z zupką, zostawiam wam link do przepisu może zechcecie skorzystać
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Na początek upiec ćwiartki perliczki lub kurczaka, ćwiartki perliczki swojskiej przez 1 godzinę i 40 minut a z kurczaka przez godzinę
Do garnka wlać 1,5 - 2 litrów wody dodać upieczone ćwiartki razem z zawartością z naczynia żaroodpornego oraz marchew, zagotować i na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa, jak jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną. Gotować do miękkości ziemniaków
Jak ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną młodą kapustę 0,5 małej główki i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości, gdy już miękka wtedy dodać drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki i kopru
Do gotującej się na wolnym ogniu wlać przygotowaną śmietanę, szybko zamieszać i zagotować delikatnie przez minutę