Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rozgrzewająca zupa na jesienne, chłodne dni. Podana w ładnym talerzu, starannie udekorowana, zaspokoi kubki smakowe naszych najbliższych i nie tylko.
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 66
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 53
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 99
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4782
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 66
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 53
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 99
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4782
Składniki
Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę.Tylko "zeszklić". Dodać starte na grubych oczkach warzywa. Dusić na niewielkim ogniu około 10-15 minut, często mieszając. Można podlać kilkoma łyżkami bulionu. Warzywa przełożyć do większego garnka, zalać bulionem lub rosołem. Dodać starty imbir. Doprawić solą i pieprzem. Zmiksować. Zupę na talerzu udekorować listkami pietruszki. Na środku położyć kleks z greckiego, gęstego jogurtu. Wokół jogurtu rozsypać prażoną cebulkę.