Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna zupa - może nie rozgrzewająca, ale w sam raz na chłodny dzień. Sycąca, smaczna i pachnąca grzybami. Co można więcej chcieć od zupy?
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 58
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Zapiekanka pasterzy inspirowana jest prostymi, tradycyjnymi i sycącymi składn...
Odsłon: 1188
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 58
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Zapiekanka pasterzy inspirowana jest prostymi, tradycyjnymi i sycącymi składn...
Odsłon: 1188
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój w dość duże kawałki. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej niewielką ilością wywaru i podduś ok. 5 minut.<br /> Przełóż do garnka i podlej gorącym wywarem. Gotuj ok.15 - 20 minut.
Śmietankę zahartuj gorącym wywarem i dodaj do zupy. Doprowadź do wrzenia, ale już nie gotuj. <br /> Zdejmij z ognia i utrzyj blenderem (ja zostawiłem jeszcze marchewkę z wywaru.<br /> Podawaj posypane obficie koperkiem lub zieloną pietruszką.