Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa kukurydziana"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
W rondelku rozgrzej masło i zeszklij na nim posiekaną szalotkę. Następnie dodaj kukurydzę (część odłóż do dekoracji) i wlej bulion. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na wolnym ogniu ok. 20 minut.
Z awokado wyjmij pestkę, wydrąż łyżką miąższ i pokrój go w kostkę. Następnie skrop sokiem z cytryny. Ugotowaną zupę zmiksuj blenderem. Wlej śmietanę dla złagodzenia smaku, dodaj pokrojoną papryczkę chili. Całość chwilę podgotuj i dopraw solą i pieprzem. Zupę udekoruj fetą, awokado, resztą kukurydzy i posiekaną kolendrą.Źródło: Na żywo