Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną, domową zupę ogórkową. Można ją podawać zabielaną lub też bez śmietany.
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3267
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2879
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3267
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2879
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Składniki
Skrzydełka dokładnie myjemy, wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i wstawiamy do gotowania. Dodajemy przyprawy i solimy.
Obieramy marchewkę, pietruszkę i por. Marchewkę kroimy w kostkę. Kiedy skrzydełka się podgotują, zbieramy z powierzchni szumowiny i dorzucamy warzywa. Gotujemy wszystko aż skrzydełka zaczną się rozpadać.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnuszka, zalewamy wodą, solimy i wstawiamy do podgotowania – nie kogą być całkiem miękkie. Kiedy skrzydełka będą już mocno ugotowane z wywaru wyjmujemy mięso, pietruszkę i pora. Dodajemy do wywaru podgotowane ziemniaki.
Obieramy ogórki kiszone i kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Dodajemy do wywaru. Dolewamy pół szklanki kwasku z kiszenia ogórków. Na koniec zabielamy zupę śmietaną rozrobioną w niewielkiej ilości letniej wody. Gotujemy wszystko jeszcze 5 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.