Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zwana w niektórych kręgach zupą - pizzą ;-)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso, aż się porządnie zarumieni, rozdrabniając je przy okazji.
Do mięsa dodajemy drobno poszatkowaną cebulę oraz pieczarki starte na dużych oczkach (lub drobno pokrojone). Smażymy jakieś 10 min.
Teraz czas na przyprawy: dodajemy paprykę, oregano, bazylię, sól i pieprz. Smażymy jeszcze chwilę, po czym dolewamy bulion i gotujemy 30 min na niewielkim ogniu.
Do zupy dodajemy pomidory i kukurydzę, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy drobno pokrojony serek. Gotujemy, aż się rozpuści. Solimy i pieprzymy, o ile to konieczne. No i gotowe, smacznego !!!