Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa porowo -ziemniaczana"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 303
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 303
Składniki
Pory oczyść z zewnętrznych liści, pozostaw białą oraz jasnozieloną część, dokładnie opłucz, potnij w plasterki. Ziemniaki i cebulę obierz i pokrój w kostkę.
W garnku roztop masło, dodaj pory, ziemniaki i cebulę. Podgrzej na średnim ogniu przez około 3 minuty, aż warzywa nieco zmiękną, od czasu do czasu zamieszaj. Wlej bulion i całość zagotuj.
Zmniejsz ogień i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Posól do smaku, wlej oliwę i zmiksuj na gładki krem.
W tym czasie parówki pokrój na 3-centymetrowe, skośne kawałki. Nakłuj je na patyczki do szaszłyków i podawaj z zupą. Przed podaniem krem zapraw śmietaną.Źródło: Na żywo