Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Marchewki, pietruszkę oraz seler obierz i umyj. Warzywa pokrój w paski lub kostkę. Cebulę obierz z łupin, przekrój na pół. Suszone grzyby starannie opłucz pod bieżącą wodą. Sprawioną rybę umyj. Odetnij głowę oraz ogon (zachowaj je). Filety pokrój na mniejsze kawałki, np. w kostkę.
Do garnka włóż cebulę, ogon oraz głowę ryby, listek laurowy oraz ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, wlej 1-1,5 l wody. Gotuj na małym ogniu ok. 40 minut. Bulion przecedź, włóż do niego warzywa oraz suszone grzyby. Gotuj na średnim ogniu przez 20-30 minut.
Następnie włóż kawałki ryby, gotuj jeszcze ok. 10 minut (ryba nie może się rozgotować). Na koniec dodaj ugotowaną fasolę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
90 minut. Porcja: 160 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie