Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa szczawiowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Włoszczyznę i ziemniaki obierz, umyj, włóż do garnka, dodaj 2 łyżki masła, liść laurowy i ziele angielskie. Zalej 1,5 l wody. Gotuj do miękkości ziemniaków. Szczaw umyj, podduś na maśle, dodaj do zupy wraz z solą i pieprzem. Gotuj 15 minut.
Poczekaj, aż zupa trochę ostygnie, zmiksuj całość blenderem. Śmietanę połącz z połową szklanki wywaru, dodaj do zupy, mieszając. Na talerz wyłóż trochę żółtego sera, zalej zupą. Podawaj z jajkiem i przysmażonymi migdałami.
Czas: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień