Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa szpinakowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Zmiksuj mąkę, jajko, szczyptę soli oraz tyle mleka, aby powstała gładka masa. Usmaż 4 naleśniki. Jeszcze ciepłe zwiń, pokrój w cienkie ruloniki.
Żurek wlej do pół litra gorącej wody. Dodaj chrzan wasabi oraz czosnek. Gotuj kwadrans. Wrzuć szpinak i pozostaw na ogniu jeszcze 10 minut. Całość zmiksuj i dopraw do smaku.
Jajka ugotuj na twardo, obierz. Rozlej zupę do talerzy. Udekoruj startym żółtkiem, kleksami śmietany, rulonikami i ziołami.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 180
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV