Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zupa z młodymi wiosennymi warzywami i pulpecikami z dodatkiem koperku.Prosto, smacznie i aromatycznie:)
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 13
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23687
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 13
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23687
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Składniki
Kalarepę, marchew, pietruszkę i ziemniaki oczyszczamy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i mieszając podsmażamy przez 2-3 min. Następnie wlewamy ciepły bulion. Zupę gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. W czasie gdy zupa się gotuje przygotowujemy pulpeciki: bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 5 min. Dodajemy mięso mielone i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładanie wyrabiamy a następnie formujemy małe pulpeciki. Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Do gotującej się zupy wrzucamy partiami /nie wszystkie na raz/ pulpeciki. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min./ - tak by warzywa i pulpeciki ugotowały się/. Na koniec dodajemy posiekany koperek i ostatecznie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego:)