Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepyszny przepis na zupę z ciecierzycy, jeżeli was zainteresuje zapraszam na mój blog pod podanym linkiem
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Wieczorem 1,5 szklanki ciecierzycy zalać 3 szklankami wody zimnej i zostawić do czasu napęcznienia. Na drugi dzień do garnka wlać 1,5 - 2 szklanek wody dodać kości na zupę oraz przelać całą ciecierzycę wraz z wodą w której była moczona, a w trakcie gotowania dodać przyprawę uniwersalną oraz warzywa, gotować na wolnym ogniu do miękkości ciecierzycy
Jak już ciecierzyca jest miękka wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę a gdy one są miękkie dodać kiełbaski pokrojone i podsmażone na rumiany kolor oraz majeranek
Po ugotowaniu całości dodać zapaloną rozmieszaną mąkę i pogotować 5 minut w trakcie dodać cukier, zamieszać szybkim ruchem łyżki na koniec zdjąć z ognia i dodać świeże zioła