Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z gąskami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4127
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 824
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4127
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 824
Składniki
na 6 porcjI:
Plastry schabu ugotuj w osolonej wodzie i pokrój na małe kawałki. Zachowaj wywar.
Grzyby umyj, posiekaj i zagotuj. Przelej na sicie zimną wodą
Cebulę i bazylię poszatkuj.
Na rozgrzanym maśle usmaż mięso z cebulą. Dołóż grzyby. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj bazylię i rozmaryn.
Zagotuj wywar mięsny. Dodaj usmażone grzyby z cebulką i serek topiony.
Na patelni rozgrzej drugą łyżkę masła i usmaż pokrojony chleb tostowy posypany ziołami prowansalskimi. Podawaj w zupie.
jadwiga smolińska z KoronowaŹródło: Super TV