Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z groszku zielonego"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Cebulę posiekać, groszek przebrać. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, dodać groszek, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić do miękkości. Odłożyć 2-3 łyżki groszku do dekoracji, resztę zmiksować. Po zmiksowaniu zupę jeszcze raz zagotować, doprawić solą i pieprzem.
Zrobić zasmażkę z mąki i masła, zaciągnąć zupę. Rozlać do miseczek, udekorować pozostawionym groszkiem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Osobno podać śmietanę.Źródło: Twoje Imperium