Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z kawałkami łososia"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Filety pokrój, przesmaż na maśle. Włóż do garnka. Dodaj listek laurowy i ziele angielskie, wlej 6 szklanek wody, gotuj 5 min. Wyjmij łososia, wywar pozostaw.
Por oczyść z zewnętrznych liści, odetnij ciemnozielone końce. Przekrój wzdłuż, wypłucz, a następnie drobno poszatkuj. Ziemniaki obierz, pokrój w kosteczkę.
Marchewki oczyść, pokrój. W garnku rozpuść masło. Wrzuć krążki pora. Duś, mieszając, ok. 10 minut. Dodaj ziemniaki i marchewkę. Wlej wywar z gotowania łososia.
Zupę gotuj jeszcze 15-20 minut. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wrzuć kawałki łososia. Posyp posiekanym koperkiem. Udekoruj listkami natki.
Czas ok. 50 min; porcja – 340 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety