Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z kluseczkami – „skubana”"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
60 min • Porcja 110 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 5–6 porcji
Oczyszczone udko wkładam do garnka, wlewam 1 i 1/2 litra zimnej wody, dodaję obrane warzywa (bez ziemniaków) i gotuję około 30 min.
2 Wywar przecedzam, dodaję do niego pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotuję. Mięso oddzielam od kości, warzywa (cebulę wyrzucam) kroję i razem z mięsem dodaję do zupy.
3 Z mąki, jajek i soli robię ciasto, skubię je na małe kawałki i wrzucam do zupy. Doprawiam ją i gotuję jeszcze 2–3 minuty. Posypuję natką.
<strong> Teresa Skotnicka z Gozdowa</strong>Źródło: Kobieta i życie