Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z mięsem i ciecierzycą"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc. Ugotować w świeżej wodzie. Mięso pokroić w średnią kostkę. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę. Groszek rozmrozić.
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na oleju smażyć partiami mięso, usmażone przekładać do garnka. Zeszklić cebulę i czosnek, dodać do garnka z mięsem, zalać wodą (6 szklanek), dodać ziemniaki i marchewkę, listki laurowe, sól i pieprz.
Po kwadransie dodać resztę warzyw i ciecierzycę. Przyprawić kminkiem, oregano i kurkumą. Gotować ok. 15 minut, aż wszystkie będą miękkie.
Jeśli lubisz orientalne nuty w potrawach, dodaj do tej zupy szczyptę mielonego cynamonu lub świeżą kolendrę.Źródło: Twoje Imperium