Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z opieniek z ziemniakami"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Składniki
Włoszczyznę oczyść, pokrój, włóż do rondla. Dodaj udka, listek laurowy i ziele angielskie. Ugotuj esencjonalny wywar.
Opieńki oczyść, włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj (opieńki gotuje się nieco dłużej niż inne grzyby, niedogotowane mogą zaszkodzić). Odcedź, przelej zimną wodą. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy razem z opieńkami.
Gotuj do miękkości ziemniaków. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj do zupy, zapraw śmietaną, wymieszaj.
Mięso wyjmij z garnka, podziel na kawałeczki, wrzuć do zupy. Przypraw, posyp posiekaną natką (zamiast z ziemniakami zupę możesz podać z makaronem i dorzucić kostkę grzybową).
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 8, cena za porcję 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie