Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ta powstaje w mgnieniu oka. Jest smaczna i delikatna. Prosta w przygotowaniu, ale genialna w połączeniu składników.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki, zalać bulionem i ugotować. Por oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć na maśle, oprószyć mąką, zasmażyć na rumiano, dodać do kalafiora. Do zupy dodać mleko, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Do miseczki nałożyć porcję ryżu i zalać gorącą zupą, po czym posypać posiekanym koperkiem.