Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa ze szparagami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Wymieszaj mleko, jajko, mąkę i łyżkę oleju. Dopraw masę solą i gałką muszkatołową. Odstaw na kilka minut.
Opłucz i osusz natkę. Odłóż kilka listków natki do dekoracji, pozostałą posiekaj. Posiekaną natkę wmieszaj do ciasta i usmaż cienkie naleśniki.
Umyj szparagi. Od zielonych odetnij końce, białe obierz i odłam zdrewniałe części. Pokrój szparagi w ukośne plasterki. Oczyść i umyj groszek cukrowy. Szczypiorek pokrój. Pomidorki umyj i pokrój na połówki. l Zagotuj bulion, włóż do niego szparagi. Po około 10 minutach dodaj groszek, szczypior i pomidorki, gotuj razem jeszcze ok. 5 min.
Naleśniki zwiń i pokrój w paski. Zupę dopraw do smaku, dodaj naleśniki i udekoruj natką pietruszki.
Czas przygotowania: 35 minut 220 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień