Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ziemniaczana z brokułami z mięsną wkładką jest sycąca i bardzo smaczna. Wspaniała na chłodne, jesienne dni.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, odrobinę soli i angielskie ziele, gotować do miękkości.
Obrane ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę.
Z wywaru wyjąć ugotowane mięso, usunąć kości. Do rosołu wsypać warzywa i gotować.
Z mąki, smalcu i oliwy zrobić rumianą zasmażkę.
10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną cebulę i różyczki brokuła, gotować do miękkości. Zasmażkę połączyć z zupą, włożyć ugotowane mięso, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.