Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, syta zupa, idealna na tą porę roku ;)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22492
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 108
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22492
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 108
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy ze skórki. Marchew kroimy w drobną kostkę, seler i pietruszkę zostawiamy w całości. Zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe, ziele, pieprz ziarnisty. Dusimy do miękkości. Wyjmujemy ugotowany seler i pietruszkę, odstawiamy. Dodajemy do zupy ziemniaki pokrojone w kostkę i pora pokrojonego w cienkie półtalarki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy, dodajemy śmietankę. W zależności, jak gęstą chcemy mieć zupę, możemy dodać do selera i pietruszki jeszcze trochę ugotowanych ziemniaków z porą i marchewką. Blendujemy i dolewamy do naszej zupy. Dodajemy curry i jeszcze chwilę gotujemy. Smacznego:)