Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy żurek na swojskim zakwasie zapraszam jak robię .
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20235
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 144
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2078
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20235
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 144
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2078
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Składniki
Na wodzie gotuje wywar z kostek rosołowych ,następnie obieram i kroje cebule w kostkę przysmażam na patelni z olejem na złocisto następnie dodaje boczek i kiełbasę i drobno pokrojony czosnek również pokrojone w kostkę przysmażam z cebulką . Gdy wywar mam już ugotowany wrzucam zawartość patelni do garnka . Bulion może być również np. z gotowania mięsa drobiowego lub innego .Śmietanę hartuje wlewając chochle płynu z garnka mieszam i wtedy nam sie nie zważy jak wlejemy do garnka z żurkiem ,wlewam zakwas i zahartowaną śmietanę mieszam przyprawiam przyprawami całość wstawiam na palnik i gotuje 10 do 15 minut żurek ma lekko gęstnieć
Na talerz daje obrane jajko pokrojone w ćwiartki lub kostkę jak macie można dać troszkę tartego chrzanu i nalewam żurek i danie gotowe .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego