Walka o półfinał w "Bake off - Ale ciacho!"

W ósmym odcinku najsłodszego programu w TVP, uczestnicy będą musieli zmierzyć się z bardzo trudnym zadaniem, z którym poradzić sobie może jedynie wybitny cukiernik.

W ubiegłym tygodniu, dzięki Michałowi Brysiowi, uczestnicy poznali smak kuchni gruzińskiej. W konkurencji technicznej musieli przygotować chaczapuri - tradycyjny placek zapiekany z serem. Niestety, nikomu nie udało się przygotować perfekcyjnego wypieku. Najbliższa ideału była Sylwia, jurorzy docenili także Daniela, którego nadzienie uznali za najsmaczniejsze.

Zobacz przepis na gruzińskie chaczapuri. Kliknij >>

Konkurencja autorska okazała się dla zawodników również niełatwa, bowiem musieli oni przygotować tort w dość nietypowej odsłonie - z warzywami. Swojego niezadowolenia z otrzymanego zadania nie kryła Monika, która powiedziała, że najlepiej czuje się w klasycznych, słodkich wypiekach. Mimo to postanowiła zawalczyć o pozostanie w programie piekąc tort „Rodos" - biszkopt ze szpinakiem przełożony dwoma kremami: marchewkowo-jogurtowym z kardamonem i jogurtowym z mango. Niestety, jej pomysł nie przypadł do gustu jurorom, głównie z powodu niezastygniętego kremu. Właśnie z tego powodu Monika musiała pożegnać się z programem.

Poznaj zwycięski przepis na warzywny tort według Tomasza. Kliknij >>

Co wydarzy się w dzisiejszym, halloweenowym odcinku?

W ósmym odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!" czeka nas wiele emocji. To walka o półfinał! Bohaterem halloweenowego odcinka będzie oczywiście dynia. W konkurencji technicznej uczestnicy będą musieli wykonać tort bez użycia mąki, masła i śmietanki. Zadaniu przygotowanemu przez jurorów sprostać może tylko wybitny cukiernik. W konkurencji autorskiej pięcioro cukierników przygotuje zjawiskowy wypiek z dynią w roli głównej. Kto nalepiej poradzi sobie z tym zadaniem? Tego dowiecie się już dziś o 21.50 na antenie TVP2.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 65

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2