Warszawiak przy krakowskim stole

Specjalnie dla Was wyruszyliśmy w poszukiwaniu najlepszych krakowskich restauracji.

Nasz wysłannik Marcin J. przemierza Kraków wzdłuż i wszerz aby znaleźć najsmaczniejsze kulinarne miejsce.

 

Recenzje restauracji będziemy publikować w cyklu "Warszawiak przy krakowskim stole", dzięki temu mieszkańcy dawnej stolicy będą wiedzieć, jakie lokale warto jeszcze odwiedzić, a przyjezdni z obecnej stolicy lub z innych regionów Polski dowiedzą się co restauracyjno-knajpiany Kraków ma im do zaoferowania.

 

Każda restauracja zostanie oceniona w pięciostopniowej skali "syrenek" - tutaj winniśmy nadmienić, że Marcin od wielu lat związany jest z Warszawą. Do Krakowa przybył całkiem niedawno, o tym jednak będziecie mogli przeczytać w jego pierwszej recenzji.

 

W wystawianiu ocen Marcin kieruje się oczywiście w pierwszej kolejności smakiem oferowanego jedzenia. Wiemy jednak, że restauracja to nie tylko smaczne lub mniej smaczne dania, dlatego pod lupę weźmiemy także: wystrój, obsługę, jakość i cenę.

 

Mamy nadzieje, że taki subiektywny ranking krakowskich restauracji, widziany oczami wymagającego warszawiaka przypadnie Wam do gustu, dowiedziecie się gdzie warto jeść, a które restauracje omijać szerokim łukiem.

 

 

 

Marcin Jędrasiewicz
Dziennikarz, z wyboru warszawiak i krakowianin, uwielbiający eksperymentować we własnej kuchni i poszukujący nowych smaków.

 

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Ciasto bez pieczenia

Ciasto bez pieczenia przygotowane na 1 maja. Ciasto na spodzie z podłużnych b...

Odsłon: 192

60 min
8
Desery Puszysty sernik 3 składnikowy

Sernik który można przygotować z trzech składników i jest bardzo puszysty i s...

Odsłon: 812

15 min
21
Dania główne Placki z młodej kapusty

Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...

Odsłon: 466

15 min
3
Dania główne Kurczak z grilla

tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...

Odsłon: 120

15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

1
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

3
Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

1
Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

4