Grill - temat specjalny

Jesienna rozgrzewka według Ewy Wachowicz

Proste, sycące, aromatyczne i doskonale rozgrzewające - takie właśnie dania przygotowała Ewa Wachowicz w najnowszym odcinku swojego programu. Oto przepisy, dzięki którym będziecie mogli odtworzyć je w zaciszu własnej kuchni.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Ewa Wachowicz jest specjalistką od nieskomplikowanych i łatwych do odtworzenia przepisów, które każdego zaskoczą smakiem i nieoczywistymi połączeniami składników. W kolejnym odcinku swojego programu, gospodyni postanowiła zaprezentować dania, które wręcz idealnie nadają się na listopadowe chłody. Śą sycące, świetnie rozgrzewają i są bardzo łatwe do przygotowania. Oto przepisy z 436. odcinka programu "Ewa Gotuje". Który z nich przetestujecie jako pierwszy?

 

1. Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz

Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz

Ramen z indykiem według Ewy Wachowicz/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Lubicie ramen? No jasne! To może już czas nauczyć się przygotowywać go w domu? Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą karierę - są nawet restauracje i bary specjalizujące się w tej orientalnej zupie. Tymczasem taki azjatycki rosół, bo ramen to właśnie nic innego, jak odpowiednio doprawiony i podany bulion, można bez problemu przygotować w domu! W wersji Ewy Wachowicz składa się z aromatycznego bulionu na indyku, kapusty, jajek i delikatnego mięsa. Koniecznie spróbujcie.

 

2. Spaghetti z sosem buraczanym

Spaghetti z sosem buraczanym

Spaghetti z sosem buraczanym według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Po rozgrzewającej azjatyckiej zupie, Ewa zaprosiła nas na makaron z pysznym sosem z buraków ćwikłowych. Z pewnością zaskoczy was nie tylko smak tego dania, ale też jak szybko można je przygotować.

 

 

3. Marynowany imbir

 Marynowany imbir

Marynowany imbir według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

W programie Ewa Wachowicz pokazała również, jak zamarynować imbir. Co ciekawe, nadaje się do zjedzenia już na drugi dzień po przygotowaniu. Jest niezastąpionym dodatkiem do dań kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza sushi.

 

4. Ciasto kokosowe

 Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe według Ewy Wachowicz / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Po obiedzie zawsze przychodzi pora na deser. Tym razem Ewa upiekła proste ciasto kokosowe. W przepisie na ten wypiek znajdują się: masło, cukier trzcinowy, jajka, mąka orkiszowa jasna, proszek do pieczenia, mleko, wiórki kokosowe, biała czekolada i masło klarowane. Aż trudno uwierzyć, że z tak krótkiej listy składników można wyczarować tak smaczne i pięknie wyglądające ciasto.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? Są dostępne na PolsatGo »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

1
Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

0
Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

2
Informacje Nowa, bardzo zdrowa ryba. Jakie właściwości ma brama i jak ją przyrządzić?

Ryby to źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, które są niezbędnym elementem diety. W popularnych supermarketach pojawiła się nowa, tania ryba. Brama...

17