Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta i rozgrzewająca zupa wręcz idealnie sprawdzi się w roli jesiennego obiadu. Przepis na ramen Ewy Wachowicz pochodzi z 436. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5455
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2463
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2209
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 939
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5455
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2463
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2209
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 939
Składniki
Mięso włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, przykryć i zagotować. Zdjąć szumowinę, zmniejszyć ogień i pod przykryciem gotować przez godzinę. Po tym czasie do wywaru dodać marchewkę, pietruszkę, seler oraz opaloną cebulę. Gotować do miękkości, następnie wyłowić warzywa i mięso.
Na patelni lekko rozgrzać olej sezamowy, wrzucić pokrojony w kostkę czosnek, dorzucić posiekaną ostrą paprykę oraz obrany i pokrojony w słupki imbir. Przyprawić ziarnami kolendry. Gdy czosnek zacznie się szklić dodać pokrojoną w paseczki kapustę pekińską i smażyć przez chwilę. Następnie podlać chochlą wywaru, wymieszać i przelać do garnka.