Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta i rozgrzewająca zupa wręcz idealnie sprawdzi się w roli jesiennego obiadu. Przepis na ramen Ewy Wachowicz pochodzi z 436. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1063
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 424
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3661
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 179
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1063
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 424
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3661
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 179
Składniki
Mięso włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, przykryć i zagotować. Zdjąć szumowinę, zmniejszyć ogień i pod przykryciem gotować przez godzinę. Po tym czasie do wywaru dodać marchewkę, pietruszkę, seler oraz opaloną cebulę. Gotować do miękkości, następnie wyłowić warzywa i mięso.
Na patelni lekko rozgrzać olej sezamowy, wrzucić pokrojony w kostkę czosnek, dorzucić posiekaną ostrą paprykę oraz obrany i pokrojony w słupki imbir. Przyprawić ziarnami kolendry. Gdy czosnek zacznie się szklić dodać pokrojoną w paseczki kapustę pekińską i smażyć przez chwilę. Następnie podlać chochlą wywaru, wymieszać i przelać do garnka.