Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta i rozgrzewająca zupa wręcz idealnie sprawdzi się w roli jesiennego obiadu. Przepis na ramen Ewy Wachowicz pochodzi z 436. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Mięso włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, przykryć i zagotować. Zdjąć szumowinę, zmniejszyć ogień i pod przykryciem gotować przez godzinę. Po tym czasie do wywaru dodać marchewkę, pietruszkę, seler oraz opaloną cebulę. Gotować do miękkości, następnie wyłowić warzywa i mięso.
Na patelni lekko rozgrzać olej sezamowy, wrzucić pokrojony w kostkę czosnek, dorzucić posiekaną ostrą paprykę oraz obrany i pokrojony w słupki imbir. Przyprawić ziarnami kolendry.
Gdy czosnek zacznie się szklić dodać pokrojoną w paseczki kapustę pekińską i smażyć przez chwilę. Następnie podlać chochlą wywaru, wymieszać i przelać do garnka.
Karmelizowana cykoria, grzyby mun, makaron i kilka przypraw tworzą wspaniałe...
Odsłon: 746
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 14
Szybkie, pyszne, zdrowe danie dla makaronożerców takich jak ja :) Razowe fusi...
Odsłon: 158
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 361
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 188
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 344
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 14
Szybkie, pyszne, zdrowe danie dla makaronożerców takich jak ja :) Razowe fusi...
Odsłon: 158
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 361
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 188
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 344
Składniki
Mięso włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, przykryć i zagotować. Zdjąć szumowinę, zmniejszyć ogień i pod przykryciem gotować przez godzinę. Po tym czasie do wywaru dodać marchewkę, pietruszkę, seler oraz opaloną cebulę. Gotować do miękkości, następnie wyłowić warzywa i mięso.
Na patelni lekko rozgrzać olej sezamowy, wrzucić pokrojony w kostkę czosnek, dorzucić posiekaną ostrą paprykę oraz obrany i pokrojony w słupki imbir. Przyprawić ziarnami kolendry. Gdy czosnek zacznie się szklić dodać pokrojoną w paseczki kapustę pekińską i smażyć przez chwilę. Następnie podlać chochlą wywaru, wymieszać i przelać do garnka.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupy
Chłodnik litewski
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupa belwederska
Aromatyczna, kremowa zupa kalafiorowa z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Dos...
Odsłon: 415
Zupa jagodowa z makaronem
Zupa owocowa cudownie smakuje zwłaszcza latem, kiedy mamy nieograniczony dost...
Odsłon: 159