Artykuły

main course

Łowcy smaków. Cztery pory roku  

Nowa książka Iny Rybarczyk dostępna w księgarniach już od 14.11!

Czytaj więcej >

Czym jest aquafaba?

Szturmem podbija serca wegan, ale od niedawna wzbudza także zainteresowanie osób niemających wiele wspólnego z kuchnią jaroszy. Wszystko dzięki zaskakującym właściwościom. Czytaj więcej

Odrobina Azji w kuchni

Kuchnia azjatycka podbija serca niesamowitymi kompozycjami przypraw i barw. Jest smaczna, sycąca, a bazowanie głównie na owocach i warzywach sprawia, że świetnie wpływa na organizm człowieka. Czytaj więcej

Pischinger – słodki smak dzieciństwa

Pischinger to deser z wafli przekładanych masą. Dzięki swojej prostocie utkwił w wielu wspomnieniach z dzieciństwa, a także i dziś nadal gości na stołach. Lecz skąd się wziął pischinger? Z czego był wykonany oryginalnie? Czytaj więcej

Wiedz, co jesz

Jako konsumenci jesteśmy bombardowani co dnia kolejnymi reklamami cudownych diet, suplementów diety i produktów spożywczych. Nasz stan wiedzy nie pozwala nam jednak często odróżnić produktów pełnowartościowych i takich, które się tylko za nie podają. Czytaj więcej

Najciekawsze wiadomości kulinarne, konkursy i wydarzenia