Katalog artykułów

Wszystkie

Informacje

Najlepsze przystawki na komunię. Zobacz, jakie to proste

Komunia to stresujący czas – zarówno dla dzieci, jak i dla ich rodziców. Niestety wiąże się ona nie tylko z rodzinnym spotkaniem, ale także bardzo często z wystawnym przyjęciem, które może być trudne do przygotowania. Dlatego tak dużo osób decyduj...
Informacje Jak zorganizować komunię w domu krok po kroku i co podać, aby zachwycić gości?

Sezon na komunie trwa. Planujesz zaprosić gości na uroczysty obiad po ceremonii? Dowiedz się, jak zorganizować komunię w domu krok po kroku i co po...

0
Informacje Oryginalne ciasta na komunię – zaskocz swoich gości pysznymi słodkościami!

Organizacja pierwszej komunii wiążę się z przygotowaniem menu dla gości. Oprócz zaplanowania przystawek, dania obiadowego i tortu, warto pomyśleć o...

0
Informacje Rzodkiewka – wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni

Rzodkiewka nosi miano królowej nowalijek – pojawia się na lokalnych targowiskach jako jedna z pierwszych, oferuje liczne prozdrowotne właściwości i...

2
Informacje Jaka jest najlepsza kasza na krupnik? Gotuj tak, a wyjdzie idealny

Lubisz krupnik? Dowiedz się, jak ugotować tę zupę tak, aby była idealna. Podstawowe pytanie brzmi, jaka kasza na krupnik będzie najlepsza. Jaglana,...

0
Informacje Miód z mniszka lekarskiego - jakie ma właściwości i na co pomaga?

Mniszek lekarski jest rośliną, którą utożsamiamy raczej z chwastem. Niezbyt przydatną choć estetyczną, którą można karmić ewentualnie króliki. Czy...

0
Informacje Stosuj się do tych wskazówek, a ciasto drożdżowe nigdy nie opadnie

Zastanawiasz się, dlaczego ciasto drożdżowe opada podczas pieczenia? Być może popełniasz jakiś błąd. Teoretycznie ciasto drożdżowe wydaje się bardz...

0
Informacje Jak zrobić domowe nuggetsy? Niezawodny przepis

Czy są na sali osoby, które nie lubią nuggetsów? To przysmak znany z sieci fast foodów. Jeżeli chodzi o skład i jego walory odżywcze, to nie ma naj...

0
Informacje Kaszanka, flaczki, kotlety i bigos po wegańsku. Zaskoczy cię ten smak

Wiele osób nie jest w stanie wyobrazić sobie przejścia na wegetarianizm ze względu na uwielbienie do tradycyjnej kuchni polskiej. Tymczasem kaszank...

0
Informacje Jak się robi sztufadę? Sprawdzone sposoby na smaczne i soczyste mięso!

Sztufada to polski specjał, który świetnie sprawdza się zarówno jako przystawka, jak i danie główne. Występuje on w kilku różnych wersjach i podawa...

2
Informacje Halibut – co to za ryba i jak ją przyrządzić?

Halibut to jedna z najpopularniejszych ryb w polskiej kuchni, ceniona nie tylko za swój wyjątkowy smak, ale również prozdrowotne właściwości. Podaw...

1
Informacje Jak przechowywać truskawki? Sprawdź, co zrobić, aby wydłużyć ich świeżość

Słodkie, soczyste owoce, którymi można się zajadać bez końca. Doskonale smakują solo, posypane cukrem lub zmiksowane z jogurtem naturalnym. W trakc...

0
Wideo Szakszuka po góralsku. Prosty i sycący przepis

Szakszuka to nic innego jak zapiekane jajka w sosie pomidorowo-paprykowym, najczęściej podawane na śniadanie. W tym góralskim wydaniu podaj ją z pl...

2
Informacje Nowalijki - co to jest i kiedy jest na nie sezon?

W sklepie czy na targach, wraz z przyjściem wiosny, pojawiły się świeże i młode warzywa oraz owoce. Botwinka, rzodkiewka, rabarbar czy szparagi to...

3
Informacje Nie wyrzucaj końcówek szparagów. Zdziwisz się, do czego można je wykorzystać

Wyrzucasz końcówki i obierki ze szparagów? Z racji tego, że są bardzo cenionym i drogim warzywem, warto szanować każdą ich część. Okazuje się, że o...

9
Informacje Jak uratować sklejony makaron? Niezawodne triki!

Pozornie prosta czynność, jaką jest gotowanie makaronu, może przysporzyć nam wielu problemów. Co zrobić, aby ugotowany makaron nie był zbyt miękki,...

1
Informacje Najlepsze ciasta z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

48
Informacje Kiszone pączki mniszka – jak zrobić te pyszne wiosenne przetwory?

Mniszek lekarski to jedna z najczęściej spotykanych roślin na polskich łąkach. Oprócz pięknego wyglądu kwiat ten oferuje liczne zastosowania w świe...

8
Informacje Złoto Inków na talerzu. Czym jest komosa ryżowa i jakie ma właściwości?

Nazywana jest quinoą lub złotem Inków. Komosa ryżowa to rodzaj pseudozboża, które nie tylko wykazuje szereg właściwości odżywczych i prozdrowotnych...

0
Informacje Ryż z kalafiora. Jak zrobić i z czym podawać?

Czy wiedziałeś, że możesz zrobić ryż z kalafiora? Sprawdź więcej szczegółów na temat tej zdrowej i naprawdę pysznej potrawy. Mamy dla ciebie wiele...

10
Informacje Jak piec mięso z indyka, by nie było suche? Te sposoby nigdy nie zawodzą

Mięso z indyka zawiera sporo cennych składników odżywczych, a oprócz tego jest stosunkowo niskokaloryczne. Najpopularniejszym sposobem na przyrządz...

1
Ewa gotuje 452. odcinek programu Ewa Gotuje

W sobotę 14 maja Ewa Wachowicz zaproponowała widzom przepis na pyszne zapiekanki na bagietce. Następnie zdradziła recepturę na wiosenną zupę kalafi...

1
Ewa gotuje Ewa Wachowicz przypomina przepisy z dawnych lat

W natłoku nowości łatwo zapomnieć o starych i sprawdzonych recepturach, które kiedyś stanowiły podstawę naszego menu. Ewa Wachowicz, w najnowszym o...

2
Informacje Upiecz tort dla Mamy!

Dzień Matki zbliża się wielkimi krokami i to już 26 maja! Warto pomyśleć o wyjątkowym prezencie, który wyczaruje uśmiech na twarzy rodzicielki. Spr...

0
Informacje Rabarbar - owoc czy warzywo? Odpowiedź nie jest oczywista

Wiosna się rozpoczęła, a wraz z nią - długo wyczekiwany sezon na nowalijki, które warto włączyć do swojego codziennego jadłospisu. Jedną z nich jes...

3
Informacje Idealne ciasto na pizzę – jak zrobić je w domu?

Podstawą udanej pizzy są odpowiednio dobrane składniki, zarówno te na górę pizzy, jak i te potrzebne do wyrobienia spodu. Na co warto zwrócić uwag...

3
Informacje Co zrobić z botwinki? 11 oryginalnych przepisów na młode buraki

Wraz z przyjściem wiosny rozpoczyna się długo wyczekiwany przez wszystkich sezon na nowalijki. Świeże warzywa świetnie pasują do lekkich zup i chru...

2
Informacje Jak w prosty i szybki sposób sprawić, by masło było miękkie?

Doskonale wiemy, że nie ma nic bardziej frustrującego niż próba rozsmarowania twardego masła na kromce pysznego chleba. Co zatem zrobić, żeby schło...

0
Wideo Frittata na energetyczny początek dnia

Frittata to włoski omlet z mieszanką warzywną. Świetnie sprawdzi się na sycące śniadanie, które doda energii na cały dzień. Poznaj przepis na pyszn...

5
Wideo Sznycle ziemniaczane z kaszanką. Wychodzą pysznie!

Szukasz smacznego pomysłu na obiad? Zaskocz bliskich soczystym sznyclem przygotowanym na ziemniakach, a faszerowanym kaszanką. Choć brzmi oryginaln...

3
Wideo Tania, a niezwykle sycąca. Przepis na zupę ekonomiczną

Zupa ekonomiczna popularność zyskała już ok. 200 lat temu. Głównie dlatego, że była bardzo sycąca, a jednocześnie tania. Sekretem sukcesu były użyt...

4
1 2 3 4 5
. . .
z
177