Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z tych dodatków, które zawsze warto mieć w spiżarni. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ramenu lub sushi. Przepis pochodzi z 436. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15887
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1571
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15887
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1571
Składniki
Imbir pokroić w plasterki, posolić i odstawić na noc. Następnego odcisnąć i przełożyć do słoiczków. Zalać marynatą (wodę podgrzać z octem i cukrem, pod koniec dodać sok z buraka). Słoiki zamknąć i odstawić do wystudzenia. Imbir można jeść już następnego dnia. Przechowywać w lodówce.