8. edycję programu „Hell’s Kitchen" wygrał Witek Mondry!

8. edycję „Hell’s Kitchen" wygrał Witek Mondry! Zdobył 100 tysięcy złotych oraz staż w restauracji szefa kuchni Mateusza Gesslera.

Znamy zwycięzcę 8. edycji Hell's Kitchen. Widzowie byli zachwyceni / Fot. G. Broniatowski/Polsat

Za nami wyjątkowo piekielna  edycja! Pełna emocji, kulinarnych wrażeń, wzruszeń, zaskakujących momentów. Przez dziewięć tygodni 14 kulinarnych pasjonatów próbowało udowodnić, że gotowanie to nie tylko ich wielka pasja, ale też kunszt, na który składa się duża wiedza i jeszcze większe umiejętności. Uczestnicy przeszli szkołę gotowania i prawdziwą szkołę życia!  Do ścisłego finału zakwalifikowali się: Dominika Blaszkiewicz, Dominika Glegoła, Martyna Cieplak, Witold Mondry oraz Kordian Gordewski.

W ostatecznym starciu - piątka najlepszych z najlepszych gotowała razem – jako jedna drużyna, a każdy ich ruch obserwował Mateusz Gessler.

Zwycięzca 8. edycji Hell's Kitchen - Witek Mondry
Zwycięzca 8. edycji Hell's Kitchen - Witek Mondry / Fot. E. Broniatowski/Polsat

Ogłoszenie werdyktu odbyło się na żywo w studiu Polsatu. W roli gospodyni Paulina Sykut-Jeżyna, a obok niej także sous chefowie Robert Kondziela i Martin Gimenez Castro, menedżer sali Łukasz Henryk Sagan, a także pozostali uczestnicy. Potem na scenę wkroczyła piątka finalistów, która odpowiedziała na kilka pytań prowadzącej. I w końcu ten, na którego wszyscy czekali: Mateusz Gessler! Szef „Hell's Kitchen” wytłumaczył, dlaczego do do finału awansowała piątka uczestników, ocenił finałowy serwis i opisał, każdego z kandydatów na zwycięzcę. Grono zostało ograniczone do dwóch osób, którymi byli Dominika Blaszkiewicz i Witek Mondry. To właśnie on został ogłoszony zwycięzcą 8. edycji „Hell’s Kitchen”!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
0
Dania główne Gołąbki z młodej kapusty

Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...

Odsłon: 48

60 min
0
Pieczywo Chleb pszenny z płatkami owsianymi

Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...

Odsłon: 186

30 min
1

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa Gotuje: pomidorowa z mleczkiem kokosowym, pierogi z ricottą, bezy z bitą śmietaną i owocami

To już ostatni odcinek kulinarnego programu „Ewa gotuje” w tym sezonie, dlatego tym bardziej warto towarzyszyć Ewie Wachowicz w kuchni - w sobotę,...

0
Informacje Wybrano najlepsze ciasto świata. Polska szarlotka zajęła pierwsze miejsce

Chociaż ciasta z jabłkami znajdziemy w menu wielu kuchni świata, to właśnie polska szarlotka robi prawdziwą furorę wśród zagranicznych turystów. W...

115
Informacje W jaki sposób przyrządzać szparagi? Do wyboru masz aż 7 sposobów

Szparagi to warzywa, które wyróżniają się nie tylko bogactwem składników odżywczych, ale również doskonałym smakiem i ogromną uniwersalnością. Plan...

2
Informacje Warzywa w tej postaci mają najwięcej witamin i minerałów. Jedz je codziennie

W sklepach znajdziemy wiele rodzajów kiełków, najczęściej spotkać można te z rzodkiewki, słonecznika, brokułów, czy lucerny. Kryją w sobie moc wita...

4