Składniki:
- 400g schabu środkowego
- 1 łyżka delikat do mięs
- 1 czerwona papryka średniej wielkości
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula średniej wielkości
- 50ml oliwy z oliwek
- 100ml śmietany
- 1 kostka paprykowa knorr
Sposób przygotowania:
1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś około 10 minut poczym dokładnie zmiksuj.
2. Sos dopraw do smaku odrobina soli i szczyptą pieprzu, jeśli jest taka potrzeba.
3. Schab pokrój plastry rozbij lekko młotkiem dopraw do smaku szczypta delikatu , obsmaż mięso na patelni z obu stron dodaj sos.
4. Danie podawaj z ziemniaczanym piure lub gotowanym ryżem.
Danie z kuchni śródziemnomorskiej
Łatwe w przygotowaniu
Czas przygotowani 30 minut
Receptura na cztery osoby
Kotleciki schabowe z paprykowym sosem
Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
1
20
Wędliny
Boczek pieczony w marynacie ketchupowej
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Bez glutenu
- Dietetyczne
- Warzywa
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Tymianek
Odsłon: 318
2
REKLAMA