Ewa_Gotuje

Kotleciki schabowe z paprykowym sosem

Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych.

Składniki:

- 400g schabu środkowego
- 1 łyżka delikat do mięs
- 1 czerwona papryka średniej wielkości
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula średniej wielkości
- 50ml oliwy z oliwek
- 100ml śmietany
- 1 kostka paprykowa knorr


Sposób przygotowania:

1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś około 10 minut poczym dokładnie zmiksuj.

2. Sos dopraw do smaku odrobina soli i szczyptą pieprzu, jeśli jest taka potrzeba.

3. Schab pokrój plastry rozbij lekko młotkiem dopraw do smaku szczypta delikatu , obsmaż mięso na patelni z obu stron dodaj sos.

4. Danie podawaj z ziemniaczanym piure lub gotowanym ryżem.

Danie z kuchni śródziemnomorskiej
Łatwe w przygotowaniu
Czas przygotowani 30 minut
Receptura na cztery osoby

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Parówki z wody

Zagotuj wodę włóż do niej parówki , gotujemy 5 minut i gotowe

Odsłon: 84

15 min
1
Dania główne Racuchy cebulowe

Klasyczne obiady nieco Ci się znudziły? Nie martw się! Mamy na to sposób! Nas...

Odsłon: 831

30 min
3
30 min
20

Polecane artykuły

Informacje Syp do kawy, owsianki i zdrowych deserów. Utrzymasz w ryzach poziom cukru i ciśnienie

Wyznajesz zasadę „lepiej zapobiegać niż leczyć”? Jeśli tak, to musisz pamiętać o tym, że na twoje zdrowie i samopoczucie, w dużej mierze wpływa to,...

1
Informacje Kiedy obierać szparagi? Oszczędź sobie pracy, bo nie zawsze jest to potrzebne

Sezon na szparagi trwa dosyć krótko, dlatego warto w pełni go wykorzystać. W sklepach znajdziemy różne rodzaje, zielone, białe, a czasem nawet fiol...

1
Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

1
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1