Ewa_Gotuje

Wolnowar. Z czym to się… je?

Slowcooking to jeden z obowiązujących trendów w nowoczesnej kuchni. Szczególnie doceniają go osoby lubujące się w soczystych mięsach czy duszonych warzywach. Wiodący producent wolnowarów – marka Crock-Pot – wprowadził na rynek dwa nowe modele urządzeń do wolnego gotowania.

Jak wybrać odpowiedni wolnowar?

Odpowiedni sprzęt do wolnego gotowania powinien wyróżniać się trwałością i solidnym wykonaniem. Takimi cechami mogą pochwalić się wolnowary marki Crock-Pot. Firma, która w projektowaniu swoich urządzeń przywiązuje szczególną uwagę do funkcjonalności, zaprezentowała w ostatnim czasie dwa nowe modele wolnowarów, które dzięki swoim usprawnieniom, zaskarbią sobie kolejne rzesze fanów.

Przy wyborze odpowiedniego urządzenia wygoda użytkowania musi łączyć się z funkcjonalnością oraz pojemnością misy, która przekłada się na ilość porcji. Najnowszy wolnowar cyfrowy Crock-Pot 4,7l z uchylną pokrywą posiada prosty w obsłudze cyfrowy panel sterowania, który umożliwia m.in. wybór dwóch poziomów temperatury oraz funkcji podgrzewania. Objętość kamionkowego naczynia sprawia, że możemy przygotować solidny posiłek dla dużej rodziny. Najnowszy model wprowadzony do oferty marki Crock-Pot, dzięki swojej uchylnej pokrywie nie będzie powodował niepotrzebnego zabrudzenia. Pokrywy nie musimy odkładać na blat, dzięki czemu przestrzeń w kuchni pozostaje czysta. Każdemu takie usprawnienie z pewnością ułatwi codzienne dbanie o porządek, a możliwość mycia w zmywarce oszczędzi zużycie wody.

Czy warto?

Wydawać by się mogło, że wolnowar, gotując przez wiele godzin, jest urządzeniem pochłaniającym dużo energii. Nic bardziej mylnego. Urządzenia marki Crock-Pot, w tym nowy 3,5-litrowy wolnowar wykonany ze stali nierdzewnej, oszczędza do 75% energii w porównaniu do np. tradycyjnego piekarnika 2200W włączonego przez ponad 2 godziny na temperaturze 140 stopni Celsjusza. Nowy model wolnowaru, sprawdzi się przy przygotowaniu mniejszych posiłków. Ważnym elementem jest pojemność nowego urządzenia. 3,5-litrowe kamionkowe naczynie idealnie sprawdzi się w przygotowaniu mniejszych porcji bądź osób na diecie. Zastosowanie silikonowego uchwytu w pokrywie pozwoli na korzystanie z niej również w piekarniku.

Wolnowary Crock-Pot to urządzenia stworzone dla osób, chcących gotować zgodnie z ideą slowcookingu. To znaczy - zdrowo i bez zbędnego pośpiechu. Dzięki temperaturze nieprzekraczającej 100 stopni Celsjusza, potrawy w nich przygotowywane są bardzo aromatyczne i soczyste. Intuicyjna obsługa sprawia, że łatwo się je włącza i wybiera żądany tryb pracy. Nie tylko do gotowania mięs, ale również innych potraw, a nawet deserów. Wolnowary Crock-Pot to świetne rozwiązanie dla osób ceniących sobie wolny czas. Potrawa przygotowywana w wolnowarze, może pozostać zostawiona bez nadzoru -robi się praktycznie sama. Zaoszczędzone godziny gotowania możemy poświęcić na spotkanie z przyjaciółmi czy rozwijanie swoich hobby.

Zapraszamy na oficjalną stronę Crockpot.pl, gdzie można znaleźć szersze informacje o nowych modelach oraz wiele przepisów na dania z wolnowaru, m. in. na zupy, sosy, dania główne czy desery - również na nadchodzący letni sezon.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Parówki z wody

Zagotuj wodę włóż do niej parówki , gotujemy 5 minut i gotowe

Odsłon: 78

15 min
1
Dania główne Racuchy cebulowe

Klasyczne obiady nieco Ci się znudziły? Nie martw się! Mamy na to sposób! Nas...

Odsłon: 801

30 min
3
30 min
20

Polecane artykuły

Informacje Syp do kawy, owsianki i zdrowych deserów. Utrzymasz w ryzach poziom cukru i ciśnienie

Wyznajesz zasadę „lepiej zapobiegać niż leczyć”? Jeśli tak, to musisz pamiętać o tym, że na twoje zdrowie i samopoczucie, w dużej mierze wpływa to,...

0
Informacje Kiedy obierać szparagi? Oszczędź sobie pracy, bo nie zawsze jest to potrzebne

Sezon na szparagi trwa dosyć krótko, dlatego warto w pełni go wykorzystać. W sklepach znajdziemy różne rodzaje, zielone, białe, a czasem nawet fiol...

1
Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

1
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1