Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżony smak pieczonych ziemniaków z ogniska. Ziemniaki z nadzieniem ziemniaczano-pieczarkowym z dodatkiem czosnku.
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 150
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 433
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 2309
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 150
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 433
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 2309
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, wydrążyć środki, pozostawiając około 1/2 cm ścianki. Pieczarki dokładnie opłukać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na 1 łyżce oleju. Pod koniec doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Kawałki ziemniaków z wydrążenia rozdrobnić , przesmażyć na oleju. Ziemniaki doprawić roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem, po przesmażeniu połączyć z pieczarkami. Wydrążone ziemniaki wysmarować olejem, środek oprószyć solą i posypać suszonymi liśćmi tymianku.
Każdy ziemniak napełnić farszem. Ziemniaki ułożyć na papierze posmarowanym olejem i piec około 60 minut najpierw w 190 C potem w 200 C. Podawać możemy z warzywami, omletami lub mięsem. Ja uwielbiam na wierzch dodać duży kleks jogurtu naturalnego.