Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa piwna z dodatkiem ostrego sera to propozycja pochodząca z kuchni niemieckiej. Danie jest kremowe i mocno pikantne, ale z powodzeniem możesz sterować ostrością poprzez dodawanie mniejszej lub większej liczby papryczek jalapeno. Zupa jest świetną propozycją na deszczowe dni. Bardzo dobrze rozgrzewa. Jest też pożywna i z pewnością zaspokoi głód na długo. Jej kolejnym plusem jest szybkość i prostota przygotowania.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 595
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 357
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 595
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 357
Składniki
Na głębokiej patelni podsmaż boczek do zrumienienia. Odłóż go na bok, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Cebulę i oba rodzaje papryki bardzo drobno posiekaj, usuwając wcześniej gniazda nasienne. Włóż warzywa na patelnię i smaż je razem przez ok. 5 minut do miękkości.
Dodaj masło i rozpuść je. Posyp całość mąką i energicznie mieszaj do połączenia składników.
Wlej piwo i ponownie mieszaj go zgęstnienia. Powoli wlej bulion, a następnie śmietanę. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodawaj partiami starty ser cheddar. Mieszaj do rozpuszczenia.
Dopraw zupę do smaku i dodaj połowę usmażonego wcześniej i pokruszonego boczku.
Zupę piwną podawaj na ciepło, udekorowaną pokruszonym boczkiem oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.