Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z budyniem i truskawkami.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać nożem z margaryną. Dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto.
Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, truskawki myjemy i kroimy na mniejsze części.
Foremki smarujemy margaryną, ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim foremki. Do środka nakładamy po dużej łyżce budyniu (przestudzonego), a na to pokrojone truskawki. Resztę ciasta rozwałkowujemy i radełkiem kroimy w cienkie paski, które potem układamy na babeczkach.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C i pieczemy babeczki ok. 30 minut.