Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dip bazyliowy na bazie jogurtu idealny do przekąsek na zimno, jak i do głównych dać ciepłych.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3321
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3321
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Składniki
Jogurt oraz majonez ze szczyptą soli i pieprzu mieszamy ze sobą.
Siekamy na drobno świeżą bazylię oraz czosnek i dodajemy do jogurtu. Ponieważ suszone zioła mają intensywny smak, możemy dodać również suszoną bazylię. Wszystko mieszamy ze sobą.
Zależy nam na uzyskaniu intensywnego smaku, więc odstawiamy dresing minimum na pół godzinki do lodówki, smaki się dzięki temu połączą i "przegryzą" ze sobą.
Smacznego!!