Do góry

Dania główne Przepis na:

bitki wolowe z wisniami

Dania główne

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 18.11.2008

Odsłon: 589

smaczne

Składniki

  • WOLOWINA BEZ KOSCI, 500 g
  • cebula, 4 duze szt
  • olej, 3 lyzki
  • przecier z pomidorow, 2 lyzki
  • WISNIE, szklanka
  • smietana, 250 g
  • maka, 1 lyzka
  • sol, ostra papryka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mieso umyc, pokroic na 8 plasterkow, lekko rozbic. oproszyc papryka i sola. cebule obrac, pokroic w talarki. wisnie umyc, wypestkowac. cebule zeszklic na tluszczu, posolic. na cebuli ulozyc bitki, rondel przykryc. mieso dusic ok 10 minut na malym ogniu, w sosie wlasnym. przecier wymieszac ze szklanka przegotowanej wody, wlac do miesa, dusic 40 minut. smietane wymieszac z maka. bitki wyjac, do rondla wlac smietane, przyprawic, dodac wisnie, wymieszac. mieso wlozyc, podgrzac. dobrze smakuje z kopytkami i surowka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń