Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto truskawkowo śmietankowe

Przekąski

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 17.06.2009

Odsłon: 13772

pyszne i na każdą okazję na tortownicę 22 cm

Składniki

  • galaretki, 3 różne
  • żelatyny, 5 dag
  • mleka, 3/4szkl.
  • śmietany 30%, 0,5L
  • cukru, 3/4szkl.
  • serka homogenizowanego(waniliowy), 150g
  • truskawki lub inne owoce sezonowe, 50dag
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. * 2 różne galaretki rozrobić i odstawić do stężenia * mleko podgrzać aby było bardzo gorące i rozpuścić w nim żelatynę,dodać cukier dokładnie wymieszać, odstawić do ostygnięcia. * do zimnego mleka wlać śmietanę i serek, dodać pokrojone galaretki ,wymieszać * przelać do tortownicy wstawić do lodówki,do stężenia * na stężony deser ułożyć owoce i zalać trzecią zimną galaretką,wstawić do lodówki.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 24 stycznia 2010 Witam,co do żelatyny do gorącego mleka wsypać wszystką żelatynę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Paulina81 22 stycznia 2010 Witam Panią :-)
Mam pytanko co do ilości żelatyny,np.jeśli mam opakowanie 50 g żelatyny, to mam całe rozpuścić z mlekiem?
Np.ile łyżeczek żelatyny potrzeba dodać?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 12 sierpnia 2009 To jest istna rewelacja.Gratuluję pomysłowość i !!!!!!!!!!! !Super.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 18 czerwca 2009 ciasto warte ,,grzechu",na serio aż tak nie jest kaloryczne.pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń