Do góry

Dania główne Przepis na:

Domowa chińszczyzna...

Dania główne

Autor: generall

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 59

Dodano: 05.02.2009

Odsłon: 6611

Szybkie i łatwe do przygotowania....

Składniki

  • 2 filety z kurczaka - duże
  • 2 duże kiełbasy (ostre)
  • dwie cebule
  • 30 dag mrożonki chińskiej
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku
  • puszka czerwonej fasolki
  • koncentrat pomidorowy
  • przyprawy:
  • pieprz i sól
  • sos tabasco (wedle uznania)
  • przyprawa grilowa, ostra
  • curry
  • ryż
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Filety oraz kiełbasę kroimy w małe paseczki, cebule w pół talarki. Mięso doprawiamy przed smażeniem przyprawami. Wrzucamy mięso wraz z cebulą na rozgrzany tłuszcz do brytfanki lub garnka i smażymy do zarumienienia, następnie dodajemy mrożonkę chińską, podlewamy małą ilością wody i dusimy. W połowie duszenia dodajemy warzywa z puszki koncentrat pomidorowy i dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy przyprawiamy do smaku sosem tabasco. Gotowe danie możemy podawać jako zupę lub zagęścić i podawać z ryżem na talerzu jak wyżej na obrazku. Życzę smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Smaczna 04 lutego 2010 Chyba autorski przepis ;) Na pewno ciekawy i wart przyrządzenia.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

generall 06 lutego 2009 Przepraszam za jakość zdjęcia, ale nie dawno zrobiłem i chciałem szybko uwiecznić :P a taka potrawa długo nie zostaje na stole :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń