Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe kotlety z dynią w śmietanie

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 11.05.2009

Odsłon: 16875

Godne polecenia danie, nie tylko na obiad. Dynia nadaje potrawie oryginalnego smaku i aromatu. Masz wątpliwości? Po prostu spróbuj!

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dynię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Na 4 łyżkach masła przesmażyć dynię, oprószyć solą i pierzem, dodać orzechy, zalać śmietaną i wywarem. Kiedy dynia zacznie mięknąć zagęścić sos zasmażką przygotowaną z masła i mąki.

  2. W tym samym czasie przygotować kotlety. Do mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę, posiekaną cebulkę i jajko, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Uformowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju.

  3. Dynię w śmietanie oprószyć posiekaną natką pietruszki, wyłożyć na talerz. Podawać z kotletem, dekorować orzechami i gałązkami natki pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń