Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gęsta i treściwa, która swobodnie może stanowić jedno danie. Można podać ją ze świeżym pieczywem.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Składniki
Flaki płuczemy, wrzucamy do wrzącego bulionu, dodajemy liść laurowy, ziarnka pieprzu i ziele angielskie - gotujemy do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy - ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na maśle, często mieszając. Mieszamy z papryką mieloną ostrą i słodką i dodajemy do zupy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem. Z masła i mąki robimy zasmażkę i dodajemy do zupy. Całość zagotowujemy i podajemy mocno gorące ze świeżym pieczywem.