Do góry

Dania główne Przepis na:

gulasz wegierski

Dania główne

Autor: -MaRzEnA-

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 124

Dodano: 28.02.2008

Odsłon: 11533

poprostu gulasz:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebule obrac przekroic na pol i pokroic na cienkie plasterki.Mieso umyc osuszyc pokroic na niewielkie kawalki.Na patelni rozgrzac olej wlozyc mieso piec z kazdej strony na duzym ogniu.Dodac cebule zmniejszajac ogien.Dodac sol i papryke wlac bulion dusic na niewielkim ogniu 5 godziny. Ziemniaki obrac pokroic na 6,ugotowac. Do gulaszu dodac kapuste i gotowac 10 minut.Doprawic do smaku dodac smietane.Podawac z ziemniakami. aby uzyskac wiecej sosu dodac cala szklanke bulionu z lyzka koncentratu pomidorowego. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń