Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy

Dania główne

Autor: marlenan

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 15

Dodano: 24.09.2009

Odsłon: 2225

Gulasz z ogórkiem konserwowym, papryką i cebulką. Mniammm

Składniki

  • mięso wieprzowe, 1 kg
  • papryka surowa, 2 szt
  • ogórek konserwowy, 5 szt
  • olej do smażenia
  • woda
  • cebula, 2 szt
  • przyprawy wg uznania
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięsko kroimy na małe kawałki i moczymy.

  2. Podsmażamy na oleju

  3. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą, w zależności ile sosu lubimy

  4. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, posiekaną paprykę i ogórka

  5. Dusimy na małym ogniu aż mięsko i warzywka będą miękkie

  6. Zagęścić trochę mąką i doprawić do smaku. Ja używam soli, pieprzu, przyprawy do gulaszu i papryki ostrej.

  7. Można podawać z ziemniakami, kaszami oraz makaronem.

  8. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dzemoslaw 24 września 2009 JA ZAZWYCZAJ ZAGĘSZCZAM NA KONIEC SKÓRKĄ Z RAZOWEGO CHLEBA A PAPRYKĄ POSYPUJE NA POCZĄTKU WTEDY MIĘSO SIĘ LEPIEJ PRZYPIEKA.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń