Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaglane kuleczki z kokosem, płatkami migdałowymi i orzechem nerkowca to słodka, zdrowa, pełnowartościowa i smaczna przekąska, która będzie świetnym zamiennikiem sklepowych łakoci. Kuleczki słodzone są cukrem brzozowym - zdrową alternatywą zwykłego cukru.
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 582
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 133
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 582
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 133
Składniki
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy ją w mleku* w proporcji: 1 część kaszy do 2 części mleka. Do mleka dodajemy szczyptę soli, 3 łyżeczki cukru brzozowego i 1,5 łyżeczki oleju kokosowego. Gdy kasza się ugotuje, przykrywamy garnek pokrywką i odstawiamy na chwilę, aby kasza "doszła". Następnie do kaszy dodajemy 1 łyżkę pokruszonych płatków migdałowych, 2 łyżki wiórków kokosowych, 1 łyżeczkę cukru brzozowego i dokładnie mieszamy. * Użyłam mleka bez laktozy ze względu na jego słodki smak.
Następnie potrzebne będą nam orzechy nerkowca i wiórki kokosowe.
Do około 1 łyżki kaszy wkładamy orzech nerkowca i formujemy kuleczki.
Uformowane kuleczki obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Gotowe kuleczki schładzamy w lodówce.
Życzę smacznego! :)